Fäktning i Göteborg, Stockholm, Malmö

Prova en företagsaktivitet som är både rolig, utmanande och ansträngande? Vi kan erbjuda ert företag att pröva på fäktning. Utmana dina arbetskamrater eller kompisar på fäktning i Göteborg, Stockholm eller Malmö.

I programmet ingår en introduktion med kort historik, genomgång av utrustning och regler. Efter lite träning är det dags att börja utmana varandra i fäktning. Detta är ett av de mest uppskattade eventen vi har och alla grupper vi haft är supernöjda! Risk för träningsvärk.

Fäktning är en sport som innehåller minst lika mycket taktik som teknik och passar alla typer av människor. Det är inte alltid den mest vältränade som vinner. Vi ordnar även fäktning för kompisgäng, möhippa och svensexa! Inga förkunskaper krävs, all utrustning och instruktör ingår.

Självklart är det möjligt att skräddarsy fäktningen efter era  önskemål och förslag. Vi kan även vara utomhus om ni önskar.

Vi har mobil utrustning och kan komma ut till er arbetsplats om ni har egen lokal. Vi kör med den bästa trådlösa träffregistreringsutrustningen på marknaden. Detta är ett av de populäraste eventen vi har!

Hur går det till??

Upplägg:

– Tid: ca 1,5-2 h beroende på antal deltagare.
– Information om utrustning, fäktning, säkerhet och regler.
– Uppvärmning och genomgång av grundstegen.
– Fäktningsövningar, sedan en turnering
– Ni kan tävla i lag eller individuellt.
– Vinnaren får ett pris.
– Inga förkunskaper krävs, ni kan vara otränade nybörjare.

Tag med:
– Idrottsskor för inomhusaktivitet -Träningskläder med träningsoverallsbyxor (långa ben)
-Handduk-Vattenflaska


Pris fäktning:

Pris: 395:-/person

(Minsta bokning 10 pers eller 3950:-)
Läs mer på vår hemsida adrenalinfäktning.se

Fäktning för barn

Vi har en separat webbsida för barnaktiviteter gå in på: adrenalinKids.se

Skolpris: 150:- per elev

(Minsta bokning 20 pers eller 3000:-)

Skolanpassad fäktning, gäller på vardagar, skoltid.

Vid all fakturering tillkommer moms på hemsidans priser.

Fäktmatchen (Tävling)

Banan som matchen utkämpas på heter pist. Pist är franska och betyder just ”bana”. Pisten är 14 meter lång och cirka 1,5 meter bred och består av en kopparväv, aluminiumplattor eller gummiduk som leder ström med markerade linjer. Linjerna är mittlinjen, gardgångslinjerna, och varninglinjerna. Mittlinjen är parallell med pistens kortsidor, och belägen mitt emellan dessa. Gardgångslinjerna är belägna 2 meter på ömse sidor från mittlinjen, och fäktarna måste gå i gard bakom dessa. Varningslinjerna är belägna 1 meter framför de bägge kortsidorna, de varnar fäktarna för att de håller på att lämna pisten. Pist och vapen är jordade vilket gör att det inte registrerar träffar på dessa.

All modern fäktning tillämpar elektrisk stötmarkering. Det innebär att stötarna registreras med hjälp av utrustning i vapnen och/eller kläderna. Spetsen på värjan består av en fjädrande tryckkontakt. Längs värjans klinga löper två elektriska trådar som mynnar i en kontakt på insidan av vapnets parerskål, även kallad ”kokill”. I kontakten sätts en kroppsledning som leder till en fjädrande sladdvinda. Sladdvindan i sin tur är kopplad till en stötmarkeringsapparat belägen vid mitten av pisten. Vid stöt på giltig träffyta trycks vapnets spets in och bryter då strömkretsen och en lampa indikerar vem som fått stöten. För att en stöt skall registreras krävs att vapnets spets trycks in med minst den kraft som behövs för att lyfta en 750 grams vikt.

För florett fungerar systemet på liknande sätt, men det finns bara en elektrisk tråd på klingan, och registrering sker vid en kraft motsvarande minst den kraft som behövs för att lyfta en 500 grams vikt. Alla stötar registreras, om fäktarna får in varsin stöt inom 40 millisekunder räknas det i värjfäktning som en dubbelstöt och båda fäktarna får poäng. Om tidsskillnaden mellan två stötar är större visas endast den första av stötmarkeringsapparaten, och det blir endast poäng åt den fäktare som utdelade den stöten. För florett och sabel gäller andra tidsgränser. I de fall som två stötar, eller hugg i sabelfallet, registreras visar stötmarkeringsapparaten bägge stötarna. Detta leder dock inte till poäng för bägge fäktare – för dessa sk. prioritetsvapen avgör domaren vilken fäktare som hade prioritet, och ger en poäng åt denne. För alla tre vapen gäller även att om en fäktare kliver bakom sin kortsida, eller bakre begränsningslinje, med bägge fötterna så får motståndaren en poäng.Innan matchen börjar tillser domaren att deltagarnas utrustning (vapen och klädsel) är godkänd. Domaren övervakar sedan matchen och håller koll på tid och poängställning.

Fäktning i Göteborg
En fäktmatch varar i 15 minuter effektiv fäkttid indelad i 3 omgångar på 5 minuter vardera. Varje stöt räknas som 1 poäng och matchen varar till dess att någon av fäktarna når 15 poäng eller tiden tar slut. Om poängställningen är lika vid tidens utgång – oavsett poäng – blir det matchförlängning om 1 minut. Domaren stoppar matchen och lottar om vilken fäktare som får prioritet. Matchen startas sedan igen och fäktas med sudden death. Detta innebär att matchen pågår tills någon av fäktarna sätter den avgörande stöten. Om den förlängda minuten tar slut utan att någon träffat sin motståndare träder prioriteten i kraft och den av fäktarna som tidigare erhöll prioritet vinner matchen.Fäktning har ett system med gula, röda och svarta kort för olika regelbrott. Det gula kortet är en varning. Det röda kortet leder till en poäng för motståndaren. Det svarta kortet innebär att man inte får fäkta mer i den tävlingen, och eventuellt även för fler tävlingar. Fäktning i Göteborg, Stockholm, Malmö

Hitta till lokalen fäktning i Göteborg, Malmö.

I Stockholm ligger vi också centralt

Adresser:

GÖTEBORG

Fjärde Långgatan 48,
413 27 Göteborg

Övre Kaserngården 8
41582 Göteborg(B-hallen)

MALMÖ
Vougts väg 14
21372 MALMÖ
KARTA

Ibland är vi på andra adresser men meddelar det i god tid och bifogar adress i bokningsbekräftelsen.

Dela:

BOKNINGSFÖRFRÅGAN

Bilder, video fäktning