Svensexa Malmö

Svensexa Malmö

Svensexa Malmö

I år har vi laddat upp inför vår högsäsong på adrenalin.nu i Malmö. Vi erbjuder massor av nya Svensexa-aktiviteter.

För den äventyrliga brudgummen:

Combat Archery Tag  Som paintball men med pilbågar. Skjut på varandra. Combat Archery är mycket mer skonsamt och lämnar inga blåmärken. Spela på Ribersborgsstranden. Extremt kul. Lär bli årets succé.

BumperballSpela fotboll och tackla varandra i stora runda bollar. Förra årets succé! Spela på Ribersborgsstranden. En given skrattfest!

DodgeballBoka det klassiska spelet! Variera med spökboll, killerball och jägarboll.

Svensexa MALMÖ

Se våra Svensexa-aktiviteter
Svensexa Malmö
Svensexa Malmö
Svensexa Malmö
Svensexa Malmö

Vill ni komma till Göteborg har vi dessa event:

Svensexa GÖTEBORG

Sjukamp friidrott: För den vältränade brudgummen. Ni tävlar mot varandra i olika friidrottsgrenar.

Simhopp – Lär er dyka

Paintball – Behöver ingen närmare presentation

Hinderbana – Pröva den nya populära sporten OCR – Obstacle Course Racing

Fäktning

Wiki Svensexa Malmö

En svensexa, tidigare ibland Svenmiddag, är en fest som av (traditionellt manliga) vänner (framför allt best man) anordnas för en man som står i begrepp att gifta sig. Därmed skall betecknas att vederbörande tar ett sista farväl av ungkarlslivets fröjder för att hädanefter ägna sig åt familjens mera stilla lycka. Den kvinnliga motsvarigheten är möhippa.

Etymologi
Svensexa är en sammansättning av orden sven och sexa. Det första ledet, sven, är en äldre benämning på en ung man, i synnerhet en ogift eller sexuellt oerfaren sådan. Andra ledet, sexa, är ursprungligen en lättare festmåltid med start klockan sex på kvällen.

Planera

Underlätta för planerandet genom att skapa en hemlig Facebook-grupp där ni som är med kan dela inspiration och planera för svensexan. Döp Facebook-gruppen till ett namn som aldrig skulle kunna röjas för att vara en hemlig planeringsgrupp för er kompis svensexa. T.ex. “Justin Bieber till Way Out West!” eller “Dela era bästa smoothie-recept”.

Börja med det viktigaste – datum. Be brudgummens blivande livspartner välja ut några datum som funkar för er kompis. Spika datum och skicka ut till deltagarna! Gillar du konsensus? Skicka ut en omröstning om datum i Facebook-gruppen så alla deltagare kan få fylla i vilka dagar de kan. Välj sen det datum som de allra flesta kan!

Bestäm tema

Bestäm ett tema på svensexan som speglar brudgummens intressen eller bakgrund. Kanske är han ett fotbolls-fan och är en Premier League-fanatiker? Klä ut honom till brittisk fotbolls-supporter och gå på pub.

Aktiviteter

Dagen kan bestå av en massa olika aktiviteter – men välj ut en där ni lägger lite extra krut. Gärna något som kräver lite samarbete eller som aktiverar gruppen för att skapa en bra sammanhållning resten av dagen och lära känna varandra inför bröllopet. Det är rätt vanligt att man väljer något som speglar brudgummens personlighet eller intressen – men man kan också göra helt tvärtom. Glöm inte gör ett schema över dagen/helgen med lite hålltider så ni får koll på läget! Det underlättar också för de som kanske bara har möjlighet att vara med på delar av svensexan.

TIPS! Gör ett fejkat schema för en svensexa som skulle vara er kompis värsta mardröm – typ riktigt pinsamma uppdrag eller något som just er kompis skulle avsky. Låt schemat ligga framme så han får syn på det men att han tror att ni råkat lämna det framme.